Op tijd een gevelrenovatie toepassen voorkomt voortijdige problemen aan uw gebouw en/of woning. Maar waarom vraagt u zich dan af. Door milieu invloeden, gebreken aan de woning, een lekkende goot of een kapotte hemelwaterafvoer is het soms nodig om het voegwerk te vervangen om vochtintreding te voorkomen. Slecht voegwerk kan vochtintreding in de gevel veroorzaken met als gevolg dat door vochtdoorslag vorstschade kan ontstaan.

Werkzaamheden gevelrenovatie

Het renoveren van uw gevel is een specialistische klus die ‘Voegersbedrijf Schapendonk & Verharen’ voor u kan verzorgen. Onder het renoveren verstaan wij:

  • verwijderen (uithakken) van de bestaande voegen;
  • reinigen van de gevel(s)¹
  • schoonspuiten van de gevel(s);
  • constructiefherstel of scheuren herstellen van de gevel(s)¹;
  • opnieuw voegen van de gevel(s);
  • impregneren van de gevel(s)

¹) indien van toepassing

Naast de bovenstaande werkzaamheden zorgt ‘Voegersbedrijf Schapendonk & Verharen’ ook voor:

  • het leveren van de materialen;
  • het afvoeren van de bouwafval;
  • (indien van toepassing) alle steigerwerkzaamheden.

Type voegen

‘Voegersbedrijf Schapedonk & Verharen is gespecialiseerd in de volgende verschillende typen voegen:

Platvol

De vandaag meest toegepaste voeg is de platvolle voeg. De platvol voeg wordt ook wel de doorgestreken voeg genoemd. Nadat de voegen zijn ingezet wordt er nogmaals over de gehele voeg gestreken. Door het extra afstrijken van de voeg wordt hij vaster en beter afgedicht. De reden waarom deze voeg vaak wordt toegepast is omdat de prijs/kwaliteit verhouding erg gunstig is. Tevens heeft dit type voeg ook een langere levensduur dan andere type voegen.

Knipvoeg

De knipvoeg is een voeg die een paar millimeter tussen de stenen uitkomt. Met een speciale samenstelling van de voegspecie wordt de voeg zo ingezet daar hij ruim buiten de steen uitkomt. Vervolgens moet op het juiste tijdstip en met veel nauwkeurigheid de overtollige specie worden verwijderd. Vaak is of wordt deze voeg gebruikt mij monumentale en/of panden van voor 1950.

Snijvoeg

De snijvoeg of ook wel de gesneden voeg genoemd was een erg populaire voeg in de 19e eeuw. Dit type voeg lijkt erg veel op de knipvoeg. Echter steekt de voeg in tegenstelling tot de knipvoeg niet voor de steen uit. Daardoor is dit type voeg sneller in zetten waardoor hij vaak prijstechnisch gunstiger zal uitkomen dan een knipvoeg.

(Glad) verdiepte voeg

De verdiepte voeg is niet meer dan een platvolle voeg die extra diep is doorgestreken. De voeg zal ongeveer tussen de 2 tot 5mm terug liggen ten opzichte van de voorkant van de steen. De diepte is sterk afhankelijk van de wens van uw als opdrachtgever en hoever mogelijk het is om de voeg uit te hakken.

Schaduwvoeg

De schaduwvoeg is een van de minst uitgevoerde type voeg. De schaduwvoeg wordt gekenmerkt doordat de voeg vanuit onder, onder een hoek naar achteren wordt ingezet. Doordat de onderzijde van de voeg gelijk ligt met de voorkant van de steen en de bovenzijde wordt teruggelegd ontstaat er een schaduwveld. Visueel worden de horizontale lijnen van de gemetselde gevel extra geaccentueerd doordat doorgaans de stootvoegen platvol worden gevoegd.

Contact

Wilt u meer informatie over gevelrenovatie of een offerte opvragen, neem dan snel contact met ons op.